O candela pentru catedrala

Turma lui Daniel are o noua candela:„Ajutorul tău pentru Catedrala Mântuirii Neamului”.Acesta raspunde nevoilor ”credincioşilor ortodocşi, care erau nevoiţi să cumpere, din supermarket-uri sau pieţe, candele de diferite forme şi culori, improprii cultului creştin ortodox. Unele din aceste candele de pe piaţa liberă au lipite iconiţe ortodoxe, ajungând după ardere să fie aruncate şi profanate cu sau fără voie.”[ basilica ]

Noua candela are in schimb gravat pe capacul metalic crucea patriarhala.Probabil nu-i nici o problema sa ajunga la gunoi.Cu ocazia asta mi-am amintit si de o intamplare mai veche.In manastirea din Sinaia,la intrare era o icoana in rama,nu stiu ce sfant si nici nu-i relevant.Icoana a fost acoperita cu un poster cam de aceeasi marime avand indemnul de a dona catre CMN.Tipic crestinesc s-ar putea spune.
Personal nu-s deranjata de aceste artificii pe care BOR le face pentru a stange bani in vederea construirii CMN.In curand vom gasi,poate,prezervative care sa ‘raspunda nevoilor credinciosilor’ si o intreaga campanie de promovare a lor.S-ar strange ceva banuti!Poate asa se vor lua mai putini bani de stat pentru hataraul inaltilor prelati.Visez…evident!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la O candela pentru catedrala

  1. Nu stiu de ce e suparare asa mare. Eu ma bucur ca BOR incearca sa-si faca rost de bani de la credindciosii/fraierii lor, nu doar din bugetul statului. Romanii habar nu au ca religia lor e un abonament pe care uita sa-l plateasca. Poate ca atunci cand incep sa priceapa, vor renunta sa se mai declare asa repede crestini.

    • ganduriblog zice:

      Asta era si ideea.Pot sa vanda si produca orice vor ei dar sa plateasca taxe la stat asa cum ar fi normal.E interesanta insa ipocrizia de care dau dovada.Crestinii vor comenta putin pe fb ca nu le convine dar le vor cumpara pana la urma.Nu cred ca va influenta asta intr-un fel afilierea religioasa,poate in mica masura increderea in BOR si practica religioasa.
      Cat despre borcanul cu miere de la stat:trebuie sa li se dea intai peste bot.

Comentariile sunt închise.