Huo!!!

Uneori stau si ma gandesc daca parlamentarii au cele mai elementare notiuni privind democratia si statul de drept.Desi asta ar trebui sa fie regula!Iata un contra-exemplu:

  Senatorul liberal, Minerva Boitan, a facut vineri, 8 aprilie, un apel catre Biserica Ortodoxa Romana sa se implice in conducerea tarii si sa intervina asupra celor aflati la putere ca sa opreasca „agresiunea” Guvernului asupra populatiei.

  Parlamentarul liberal spune ca imaginile intalnite in ultima perioada in Romania, unde oamenii sunt plimbati de la un spital la altul si mor, dau senzatia unei tari aflata „sub asediu, ca dupa o calamitate sau razboi”. Pentru ca masurile guvernantilor sunt tot mai greu de suportat de oameni, Boitan crede ca o interventie a Bisericii ar putea ajuta la indreptarea lucrurilor.

  „Cer ca Biserica sa se implice, sa incerce sa stopeze agresiunea evidenta a acestui partid impotriva poporului roman. Biserica are forurile ei de conducere si ar trebui sa intervina la Guvern si Presedintie. Nu ma refer la o interventie a bisericii obisnuita, fireasca, de alinare a omului in suferinta sau a sufletului necajit, ci ma refer la o interventie activa a Bisericii. Este momentul in care ei trebuie sa intervina activ in problematica romanesaca”, a declarat vineri, 8 aprilie, la Sibiu, Minerva Boitan.

  Apelul a fost facut si pe motiv ca, in perioada urmatoare, Guvernul intentioneaza sa isi asume din nou raspunderea pe legea salarizarii dascalilor si pe cea a dialogului social. „Este o aberatie sa se asume raspunderea pe dialogul social. Asta inseamna ca nu mai vor sa vorbeasca cu noi”, a mai spus senatorul sibian.

Mi-e greata sa vad cum un politician cere unei persoane juridice de utilitate publică[legea 489/2006,art.8(1)] sa se implice ‘nefiresc’ in atributiile Guvernului si ale Presedintelui.Totusi nu e greu de observat, chiar fara o privire mai atenta, ca BOR s-a implicat, cu mult inainte sa i se ceara, in asemenea ‘probleme’,evident in interes propriu-interes care nu coincide cu cel general.Madame Flaifuster de PNL spune multe;noroc[daca se poate spune si asa]ca nimeni nu o baga in seama.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Huo!!!

 1. Dumnezero zice:

  Curand: deziluzie.

  Oricum situatia ramane tragica…

Comentariile sunt închise.