Alti bani…

Guvernul a facut-o lata…din nou!

  Secretariatul de Stat pentru Culte va beneficia de o suplimentare a bugetului cu 25 milioane de lei, sumă alocată Secretariatului General al Guvernului, care asigură finanţarea activităţii instituţiei menţionate.
  Fondurile vor fi utilizate pentru continuarea lucrărilor de construcţii la unele biserici, pentru repararea şi reabilitarea unor lăcaşe de cult, dar şi pentru susţinerea activităţii unor aşezăminte sociale administrate de biserici.
  Prin această decizie, Executivul răspunde numeroaselor solicitări venite din partea cultelor religioase privind alocarea de sprijin financiar pentru realizarea unor lucrări de construcţii, reparaţii şi restaurări ale unor lăcaşe de cult.

Asta in conditiile in care, potrivit financiarul, cultele nu par sa o duca atat de rau:

  Daca privim obiectiv cultele si afa­cerile lor, cea mai mare stabilitate in timp o dau investitiile in domeniul tipa­riturilor si materialelor audiovideo. O dovada in acest sens este societatea Casa de Editura, viata si sanatatea SRL din Bucuresti, care a reusit sa obtina o cifra de afaceri de 10,7 milioane de lei in 2009. Unicul asociat al societatii este Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Roma­nia, firma avand ca obiect de activitate comertul cu amanuntul al cartilor in magazine specializate. Aface­rea a fost inceputa in anul 1994 si in prezent totalizeaza 240 de angajati, avand un profit de 471.154 de lei. De remarcat este ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si a avut un parcurs ascendent, ajungand de la o cifra de afaceri de 949.782 de lei in 1999 la peste 10 mili­oane la inceputul lui 2010. Biserica Adven­tista mai este asociata si la societatea Dinamic Audio-Serv SRL, cu activitate de difuzare a programelor radio, care a avut o cifra de afaceri de 352.585 de lei in 2009, fiind in pierdere cu aproape 3,7 milioane de lei. O alta firma de traditie si cu profituri consis­tente este Elim Oil SRL, unde principalul actionar este Biserica Penticostala Elim, care a reusit din comertul carburantilor sa obtina un profit de 332.486 de lei in 2009, la o cifra de afaceri de aproape 5 milioane de lei, cu numai 13 angajati. Fata de anul precedent (2008), cifra de afaceri a scazut cu aproape 1 milion de lei, dar profitul a fost de trei ori mai mare in 2009. Societatea are de recuperat creante im­portante pentru care nu a asteptat judecata de apoi, ci s-a adresat instantelor de judecata pamantesti in calitate de creditor al unui numar insemnat de beneficiari. [merita citit tot articolul]

Si Secretariatul pentru culte este la fel de darnic la randul sau:

  Ordin secretar de stat pentru culte nr. 25/2011 pentru aprobarea listei privind nominalizarea unităţilor de cult cu venituri reduse al căror personal clerical beneficiază de sprijin lunar în cuantum de 80%
  Data introducerii: 24.01.2011

In anexa ordinului,cap de lista este Administratia Patriarhala urmata de Arhiepiscopia Bucurestilor cu 276 unitati de cult ‘sarace’ asta desi:

  Reprezentantii Bisericii Ortodoxe sunt in top cu afacerile societatii Chivo­tul Mare SRL, infiintata in 2009, unde Arhiepiscopia Bucurestilor este singurul actionar, activitatea principala fiind de „lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”. In 2009 firma a avut pierdere de 183.769 de lei si o cifra de afaceri de 1,2 milioane de lei, cu 15 angajati. De remarcat este ca, desi infiintata in anul 2009, societatea a dat nastere unei alte firme, Tarina Pasto­rului SRL, iar aceasta, la randul ei, a de­venit actionar la Pelerinul Pati-Cof.
Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.