Biserica,banii si chitantele;ep.2

EVZ relateaza astazi despre ‘vinul cultic’ vandut fara chitanta la Biserica Colţea:

  Miercuri, ora 12.30, la Biserica Colţea, fix în buricul Capitalei. Părintele Sandi Mehedinţu, celebru pentru că a tras clopotele la Revoluţie, ţine slujba de înmormântare.[..]Întrun colţ, pe etajera cu brizbizurile ecleziastice, stau lipite două sticle de 700 de mililitri. 12 lei bucata. Pe etichetă scrie „Vin bisericesc”, produs în podgoriile din Valea Călugărească ale Arhiepiscopiei Bucureştilor, sub egida Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei. Nu se ştie dacă e sec, demisec sau dulce. […]lumânăreasa, în şoaptă, ne ia banii pe viitorul şpriţ. Fără bon fiscal. Ceva mai devreme, înainte de slujbă, popa Mehedinţu tocmai negociase o livrare de 300 de sticle de vin pentru o presupusă nuntă. A făcut şi discount, la 11 lei butelca, când a auzit de cantitatea cerută. Amabil, zice că are el unu’ mai bun şi mai vechi, de Urlaţi. Îl dă la acelaşi preţ şi se oferă să pună şi etichete de vin bisericesc. Şi dă şi factură. Da’ nu de la biserică.

Si restul discutiei o gasiti aici:video

  Fiscul contra Patriarhiei

  „Magazinele care vând obiecte de cult nu sunt obligate să aibă casă de marcat. Însă, dacă acolo se vând şi alte produse, e obligatoriu să se elibereze bon fiscal. În cazul de faţă, dacă mă întrebaţi pe mine, cred că trebuie să aibă casă de marcat”, spune Gabriel Cărbunaru, comisar general-adjunct al Gărzii Financiare.

  Părintele Costel Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, zice altceva: „E firesc ca în bisericile ortodoxe să se găsească vin la pangar. Acesta e produs în podgoriile Arhiepiscopiei Bucureştilor şi este cumpărat de credincioşi şi oferit la Sfântul Altar. Nu este necesară o casă de marcat. Este absolut legal”.

Ce ti-e si cu sfantul vin!Probabil BOR vrea sa inchine in avans mii de litri pentru catedrala.Cat despre chitanta:mai inchina-te crestine!

Reclame
Acest articol a fost publicat în politica și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Biserica,banii si chitantele;ep.2

 1. ary zice:

  se zice ca biserica este casa DOMNULUI,si sa faci ce zice popa nu ce face popa,eu una ma simt foarte bine in biserica simt o pace interioara,dar decind vad cit de perversi sint popii nu ma mai duc la biserica,pe DUMNEZEU il avem fiecare dintre noi in suflet si in gindire,iar excrocii astia tapi cu barba daca nu vind vin mai plimba niste sfinte moaste ,si ma mir ca nu au efect asupra romanilor ca zilnic vezi ca se sinucide cite unul.

 2. Logosfera zice:

  @ary
  Daca nu erau viermii in sutana al tau Dumnezeu era mort de mult. Cine dreacu’ ar mai sta sa se gandeasca la Dumnezeu cand ai atatea lucruri interesante de facut cu timpul limitat pe care il al la dispozitie daca viermii in sutana nu ti-ar fi bagat parintii si bunicii in sperieti ca trebuie sa te indoctrineze de mica si sa te creasca cu „frica de Dumnezeu”?
  Daca tot te bucuri de sentimentul inaltator al comuniunii cu Dumnezeu (orice ar fi ala) eu as zice sa le multumesti viermilor in sutana si sa nu-i mai condamni. Sau poate crezi ca viermii in sutana din secolele 1 si 2 (aia care spuneau ca sunt 4 evanghelii ca pamanul are 4 colturi) nu erau viermi? 🙂

Comentariile sunt închise.