De unde nu e, BOR cere

De la Gandul aflam:

    Construcţia de clopotniţe, împrejmuirea cu garduri a unor cimitire, repararea acoperişurilor de biserici şi construcţia de săli de mese multifuncţionale pentru lăcaşuri de cult au constituit subiectul a circa 2.400 de amendamente din totalul celor 13.500 depuse de parlamentari la proiectul Legii bugetului de stat pe 2011. Ceea ce înseamnă că aproape unul din cinci amendamente se referă la biserici.

    Sumele solicitate cu acest scop depăşesc 2 milioane euro, potrivit unor calcule gândul. Toate amendamentele urmează să fie dezbătute în următoarele zile, chiar dacă numai 35 dintre ele, adică 0,25%, au fost declarate ca fiind admise de către comisiile de specialitate ale Parlamentului. Senatorii şi deputaţii din toate partidele parlamentare s-au înghesuit să propună amendamente legate de lăcaşurile de cult, fie că sunt ortodoxe, evanghelice sau penticostale.
    „Susţinerea tuturor instituţiilor religioase, indiferent de cult, ar trebui să fie o prioritate a statului, respectiv a bugetului de stat, mai ales într-o perioadă de criză”, arată una dintre motivaţiile depuse de parlamentari. Ca surse de finanţare pentru aceste investiţii, parlamentarii au luat în calcul de la Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului şi până la cel al Secretariatului General al Guvernului (SGG), al Ministerului Apărării Naţionale şi bugetul Administraţiei Prezidenţiale. O altă sursă de finanţare pe care o au în vedere senatorii şi deputaţii pentru investiţiile în lăcaşurile de cult este „diminuarea corespunzătoare a programului de dezvoltarea infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural”

Cat ar fi dispusi sa dea pentru catedrala ortodoxa din Madrid?

    Nici bisericile din străinătate nu au fost uitate. Deputatul PDL Călian Petru a cerut, printr-un amendament la Legea bugetului de stat, suma de 2 milioane lei pentru „Episcopia Ortodoxă a Spaniei şi Portugaliei – Catedrala ortodoxă română Madrid din diaspora”.
Reclame
Acest articol a fost publicat în politica și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.