Better than nothing!

”Politica este o ‘doamna’ cu doua fete”.Ma cenzurez singura inainte ca ochiul vigilent al doamnei Olguta Vasilescu sa sesizeze indecenta si ”sub ameninţarea unor sancţiuni foarte drastice, sa [ma oblige sa moderez] mizeriile.”
Revenons a nos moutons!La politique..Dupa ce si-a sifonat imaginea in nenumarate randuri,Tranian Basescu incearca sa o aranjeze pe ici colo.De ceva timp opinia publica a inceput sa condamne construirea de lacasuri de cult din bani publici asa ca T.B. se aliniaza si el trendului si da sfaturi in stilul caracteristic:

    „Un lucru cu care am fost extrem de nemulţumit în buget este repartizarea de bani pe obiective de interese pentru fiecare parlamentar. Să terminăm cu aceste fanariotisme, că ţara nu are bani pentru construirea de biserici”

Problema este veche dar seful statului abia acum o sesiseaza,bineinteles dupa alocarea atator fonduri pentru constructia de biserici.Contextul este favorabil pentru discutii de acest gen,cand se cauta solutii pentru atragerea banilor la bugetul de stat.
Totusi sa nu uitam faptul ca presedintele statului este mereu prezent in biserica ‘rugandu-se’ in fata camerelor.Ca sa nu mai vorbim de ‘incoronarea‘ din 2009 cand n-ar fi putut porni la drum fara binecuvantarea patriarhului.Pana la urma sunt things of the past!Ce conteaza acum este impozitul pe orice insa pune accentul ‘inclusiv pe pensii’ si nu pe ‘inclusiv pe veniturile cultelor’.Teoretic in ‘orice’ s-ar include si impozitarea cultelor dar practica ne cam omoara.
Este posibil sa fi avut un ecou si campania ASUR:Nu-ti lasa banii in plata domnului! care vine si ea intr-un context favorabil.Deja din ce in ce mai multi oameni sustin campania si semneaza petitia.Insa pare abia inceputul unui drum lung.

Reclame
Acest articol a fost publicat în politica și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.